Pues ahora os comprar viagra generico viagra traemos de la mano de html5doctor.

Kookestafette de kop eraf! Delen

Vorige week gingen we van start met de eerste kookestafette. Loes ging voor ons heerlijke falaffel maken. Ze had de magimix (nee geen kruiden, maar een heus keukenmachine) meegenomen zodat we konden aanschouwen wat er precies in deze falaffel ging. We mochten proeven en helpen met balletje draaien. Toen we deze mooi gedraaide ballen in de wokfrituur gooiden gebeurde er iets wonderbaarlijks, ze krompen en krompen en krompen en.....weg waren ze! Een pan vol bruine korretjes, maar geen falaffel meer te bekennen. Het was prachtig om te zien, maar wel jammer van het heerlijke eten. Met z'n allen hebben we vanalles geprobeerd met ingredienten en bakwijzen. Uiteindelijk bleek Iris met de koekenpan de beste oplossing. Waarna we met z'n allen aan de gedekte tafel (met zelfgemaakt drents dorp oost tafelkleed) lekker hebben gesmuld van de falaffel! Om half 8 kon de breiclub ook nog even dit wonderbaarlijk lekkere goedje proeven. Zo liep het gezellige samen eten over in afterdinnerkoffie geleuter samen met de breiclub, het was een goede avond! De volgende keer is op 28 feb. Dus komt allen lekker aanschuiven om te genieten van de kookkunsten van een buurtbewoner! Wie gaat er dan koken?

Hieronder nog even het recept van de overheerlijke falaffel. Loes heeft de volgende dag thuis nog een keer geprobeerd de falaffel te maken en  kwam tot de conclusie dat de falffel niet verdwijnt in het frituurvet wanneer je het geheel niet al te fijn hakt!

Voor heel veel falaffel (ongeveer 10p):

Falaffel:
2,5 kg Kikkererwten
2,5 zakje bakpoeder
4 eetlepels bouillon
1,5 eetlepels gemalen koriander
2,5 eetlepels gemalen komijn
2,5 eetlepels knoflookpulp
100 gr pittenmix
125 gr amandelsnippers
225 ml citroensap
0,5 kg uien
150 ml olijfolie + bakolie
verse koriander

Erbij:
Brood pannenkoekachtig (te koop bij de toko)
sla
turkse yoghurt (mengen met knoflook, zout, peper, koriander wat je lekker vindt)

Maal en meng alle falaffel ingredienten tot een niet al te fijne massa (denk aan couscouskorrel grootte). Draai van het mengsel mooie balletjes (pingpongbal grootte, iets kleiner) en rol ze even een beetje door wat meel voor een krokant korstje. Gooi ze daarna in de frituur totdat ze een mooi bruin krokant korstje hebben. (hoeveel graden het vet moet zijn weet ik niet precies, wij deden het in een wok met zonnenbloemolie op het vuur). Daarna kun je de balletjes lekker in het pannenkoekachtige brood doen met wat sla en de turkse yoghurtdip erbij.

SMAKELIJK ETEN!!!!
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen ;)