Pues ahora os comprar viagra generico viagra traemos de la mano de html5doctor.

Recept: Svíčková, een traditioneel Tsjechisch gerecht Delen

Een half jaar geleden werd door de Drents Dorp Angels gevraagd om het recept van je favoriete gerecht. Het zou in het smoelenboek komen, geloof ik, maar dat heeft nu een dynamisch, handzaam formaat gekregen dus de recepten staan er niet op. Maar wél het lievelingsgerecht! Het mijne is svíčková (spreek uit: swietsj-kova) en hieronder staat hoe je dat zelf kan maken. Niet vergeten dat je mij moet uitnodigen om mee te eten, dan kan ik vertellen of het gelukt is ;)

Svíčková, een traditioneel Tsjechisch gerecht.

Dit recept is van Evá Majerová uit Točník.

Ingrediënten:

1 flinke entrecote

1 fijn gesneden koolrabi

paar uien

peterselie

geraspte peen

spekvet reepjes

zwarte peperbolletjes

zout

citroensap

laurierblad

kruidnagelen

zonnebloemolie

slagroom

ingemaakte bosbesjes of confiture

Let er op dat tussen de voorbereidingen en het braden twee dagen verstrijken!

Snij het vlees in en duw de spekreepjes in de sneden, daarna een beetje zouten

Leg het vlees in een kom en de gesneden groenten daar op.

Voeg zwarte peperbolletjes toe, laurierbladen en kruidnagelen

Overschenk het met zonnebloemolie en zet het 2 dagen weg in de koelkast. Als de entrecote het toelaat kan je hem ook dicht rollen met het mengsel er tussenin, gebruik dan prikkers en touw om het geheel dicht te houden.

Twee dagen later:

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Leg het vlees met vulling op een ovenschaal en braad het aan alle kanten aan. Voeg dan een flinke bodem water toe en zet de oven wat lager.

Na nog een uur is het vlees wel gaar, haal het uit de oven en leg het opzij.

Haal de kruidnagels, laurierblad en pepers uit het groentemengsel dat je vanuit de braadslee in een pan overgooit.

Voeg 3dl melk toe en maal alles fijn met een staafmixer.

Doe er nog eens 2dl room bij, wat citroensap en laat de saus even doorkoken. Als de saus te dun is, bind dan met wat melk en bloem.

Serveren:

Snij een paar plakken van het vlees, leg deze op het midden van een bord, overgiet deze ruim met saus, gooi in het midden van het bord nog een klets slagroom en daarop wat bosbesjes.

Traditioneel wordt svíčková geserveerd met knedliky, zeg maar knoedels van brood- of aardappeldeeg. Het smaakt ook prima met aardappelen (of zelfs rijst). Als het vlees maar in het midden van het bord ligt, verdronken in de saus en getopt met de slagroom en bosbesjes, en de knedliky of aardappelen er langs.

Dobrou chut'! (eet smakelijk)